Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να κάνεις ένα μανικιούρ με... σφραγίδα!


Θυμάσαι μικρή που είχες στην κασετίνα σου ανάμεσα στα δέκα διαφορετικά μολύβια και μερικές σφραγίδες; Ή τότε που έγραφες Άριστα 10 στην ορθογραφία και η δασκάλα σου για να σε επιβραβεύσει σου έβαζε μια σφραγίδα κάπου στο τέλος του τετραδίου; 


Σήμερα, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν! Εκτός από την σφραγίδα φυσικά! Είχες φανταστεί ποτέ ότι μπορείς να κάνεις ένα μανικιούρ με σφραγίδα; Κι όμως, ο κόσμος της ομορφιάς έχει προνοήσει για όλα έτσι ώστε να νιώθεις για πάντα παιδί!
               
                                Voila!

Για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα θα χρειαστείς:
1. Βερνίκι που θα χρησιμοποιήσεις σαν βάση
2. Ένα σκoύρο βερνίκι για να αποτυπώσεις στην σφραγίδα
3. Σφραγίδα 
4. Stencil (μεταλλική βάση με σχέδια)
5. Σπάτουλα μικρή
Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα προμηθευτείς από ένα κατάστημα περιποίησης άκρων και το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό. Η σφραγίδα κοστίζει περίπου €1.50 και το stencil €3.00

Βήμα 1


Πέρασε τα νύχια σου με μια βάση έτσι ώστε να μην έρθει το χρώμα σε απευθείας επαφή με το νύχι.

Βήμα 2


Πάρε ένα βερνίκι στο χρώμα της επιλογής σου και πέρασε τα νύχια σου. Περίμενε να στεγνώσει και επανάλαβε.

Βήμα 3


Από τα stencil (ασημί επιφάνεια με σχέδια) επίλεξε το αγαπημένο σου σχέδιο και πέρασε πάνω του βερνίκι άλλου χρώματος. Φρόντισε να είναι ένα παλιό βερνίκι ώστε να είναι αρκετά πηχτό. Εδώ επιλέξαμε μαύρο βερνίκι για το σχέδιο σε ροζ βάση.

Βήμα 4


Πέρασε με την σπάτουλα από πάνω έτσι ώστε να αφαιρέσεις την περιττή ποσότητα από το βερνίκι.
Tip: αν δεν έχεις ειδική σπάτουλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κοπίδι ή ακόμη και μια παλιά πλαστική κάρτα που μπορεί να έχεις στο πορτοφόλι σου.

Βήμα 5


Πάρε την σφραγίδα και πίεσέ την πάνω στο σχέδιο.

Βήμα 6


Τσέκαρε ότι το σχέδιο έχει αποτυπωθεί πάνω στη σφραγίδα.

Βήμα 7


Ακούμπησε την σφραγίδα πάνω στο νύχι στο σημείο που θέλεις να αποτυπωθεί το σχέδιο. Αν έχεις μακριά νύχια μπορεί να το κάνεις στην άκρη του νυχιού ώστε να προκύψει ένα γαλλικό με σχέδιο ή ακόμη και σε όλη την επιφάνειά του αν τα νύχια σου είναι κοντά. Όλα είναι θέμα γούστου! Απλώς, άσε την φαντασία σου ελεύθερη!

Βήμα 8


Πίεσε την σφραγίδα πάνω στο νύχι και σταθεροποίησε μερικά δευτερόλεπτα. Όταν βγάλεις την σφραγίδα, το σχέδιο θα έχει μεταφερθεί από την σφραγίδα στα νύχια σου.
 

Το μανικιούρ ολοκληρώθηκε!


Και κάπως έτσι το μανικιούρ σου έχει ολοκληρωθεί! Απλώς άσε την φαντασία σου ελεύθερη και παίξε κάθε φορά με διαφορετικό σχέδιο και άλλους χρωματικούς συνδυασμούς. Μαύρο με γκρι, γκρι με κόκκινο, nude με μπορντώ... Οι επιλογές σου είναι άπειρες!

Επιμέλεια κειμένου: Νατάσα Μπερέκου
Nail artist: Φωτεινή Κολοβού
Φωτογράφος: Γιάννης Βασταρδής
πηγή:www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου