Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Χρώματα και χαρακτήρας


Γιατί έχουμε αδυναμία σε συγκεκριμένο χρώμα;


Το χρώμα που προτιμάμε δείχνει το χαρακτήρα σας;
Ασφαλώς και εσείς κυρία μου, ακολουθείτε την μόδα:
Κονταίνετε ή μακραίνετε τις φούστες σας, τις κάνετε φαρδιές, στενές ανάλογα με τις προσταγές της μόδας.


 Το ίδιο ακολουθείτε τη μόδα και στα χρώματα;
Κι όμως όχι!
Δεν κάνετε το ίδιο για
τα χρώματα.
Κάθε σαιζόν τα χρώματα της μόδας σας γοητεύουν, σας ξετρελαίνουν, αλλά εσείς εξακολουθείτε να φοράτε το μπλε, το γκρι, το καφέ ή το πράσινο που είναι η αδυναμίας σας από τότε που πρωτοαρχίσατε να ασχολείστε με σχέδια και χρώματα.
"Είναι το χρώμα μου" λέτε και έχετε δίκιο.
Πράγματι, το χρώμα που προτιμάτε σας ταιριάζει, ταιριάζει στον τύπο σας και εναρμονίζεται απόλυτα όχι μόνον με την εξωτερική σας εμφάνιση, αλλά και με την συνήθη ψυχική σας διάθεση. Αυτό συμβαίνει, γιατί το χρώμα που προτιμάτε, είναι η ίδια η εκδήλωση του χαρακτήρα σας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικάνοι ψυχολόγοι.
Ιδού λοιπόν τι λένε για τα χρώματα και τον άνθρωπο:


* Ροζ: ΄Ενας άγγελος
Το ροζ είναι ένα απαλό κόκκινο. Όποια το προτιμά έχει όλες τις ιδιότητες αυτού που προτιμά το κόκκινο, αλλά σε πολύ μέτριο βαθμό.
Αν εσείς το προτιμάτε, τότε έχετε λιγότερο πάθος και περισσότερη επιείκεια. Είστε καλή με όλους και θέλετε όλα να πηγαίνουν καλά και όλοι να είναι ευτυχισμένοι.


* Κόκκινο: Η προσωποίηση του πάθους
Είναι το χρώμα του αίματος και της φωτιάς. Αν το προτιμάτε, είσθε πολύ εκδηλωτική, γεμάτη πάθος και τα συναισθήματα σας είναι πολύ έντονα. Ακόμη είσθε ανυπόμονη, ενεργητική, θαρραλέα, γενναιόδωρη, εγωίστρια και ανίκανη να συγκρατήσετε τον εαυτό σας. Ενθουσιάζεστε και απογοητεύεστε εύκολα και είστε γεμάτη αντιθέσεις.


* Πορτοκαλί: Έλλειψη προσωπικότητας
Είναι ένα χρώμα σύνθετο, χωρίς δική του προσωπικότητα. Αν το προτιμάτε, σας χαρακτηρίζει και εσάς αυτή η έλλειψη της προσωπικότητας και η τάση να δέχεσθε αμέσως τις γνώμες των άλλων. Δεν έχετε κανένα πάθος και αυτό σας κάνει σταθερή, αλλά και λίγο ανιαρή. Δεν σας αρέσει η μοναξιά και η ησυχία, αλλά τις προτιμάτε από κάθε ταραχή ή έντονη συντροφιά.


* Κίτρινο: Προσοχή στη φαντασία σας
Είναι το χρώμα των διανοουμένων και των ιδεαλιστών, αυτών που προτιμούν να σκέπτονται παρά να ενεργούν. Αν είναι το αγαπημένο σας χρώμα, τότε η πρακτική πλευρά του εαυτού σας είναι πολύ ελλιπής κι αυτό σας κάνει να μην μπορείτε να καταλάβετε τους άλλους με αποτέλεσμα να γίνετε δειλή και διστακτική.
Προτιμάτε να κλείνεστε σ έναν κόσμο που έχετε δημιουργήσει με τη ζωηρή φαντασία σας, χάνοντας έτσι κάθε επαφή με την πραγματικότητα.


Πράσινο: Είστε πρακτική και σταθερή
Είναι το χρώμα της φύσεως. Αν το προτιμάτε, είστε πρακτικός και σταθερός χαρακτήρας.
Οι σχέσεις σας με τους άλλους επιφανειακές αλλά αρμονικές. Στον έρωτα δεν έχετε δισταγμούς, ζήλιες ή αμφιβολίες. Είστε, γενικά, πλασμένη για να ευτυχίσετε.


Τυρκουάζ: Είστε ευαίσθητη και κρυψίνους
Ανάμεσα στο μπλε και το πράσινο, βρίσκεται το τυρκουάζ. Αν το προτιμάτε διαθέτετε μεγάλη ευαισθησία, αλλά είστε και αρκετά κρυψίνους. Δεν έχετε ανάγκη συμβουλών, ούτε θέλετε να ανακατώνονται οι άλλοι στις δουλειές σας. Αυτή η ανεξαρτησία σας, σας κάνει να μη δεσμεύεστε ποτέ εντελώς στον έρωτα.


Μπλε: Είστε υπερβολικά σοβαρή
Είναι το χρώμα που προτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αν το προτιμάτε και εσείς είστε πολύ συγκρατημένη στα πάθη και τους ενθουσιασμούς σας και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να φαίνεσθαι ψυχρή. Φαίνεστε πάντα σοβαρή και ζείτε κλεισμένη στον εαυτό σας, όχι από δειλία, αλλά από εγωισμό. Είστε επί πλέον πολύ μεθοδική και εκνευρίζεστε όταν οι άλλοι δεν σας μοιάζουν.


Πορφυρό: Είστε πολύπλοκη
Αν προτιμάτε αυτό το παράξενο χρώμα, σας τραβά η πολυτέλεια και τα λούσα και νιώθετε έντονη απέχθεια για κάθε τι το μέτριο. Είστε υπερήφανη, αλλά και προικισμένη με πολλά ταλέντα και κοσμική. Φυσικά σας τραβά πολύ και ο μυστικισμός.


Καφέ: Βασανίζονται οι άλλοι για εσάς
Αν αγαπάτε το καφέ, το χρώμα της γης, είστε υγιής στο μυαλό και στο σώμα και διαθέτετε μια έμφυτη και σωστή φιλοσοφία για τη ζωή.
Σκέπτεστε αργά αλλά σταθερά και δύσκολα αλλάζετε γνώμη ή διάθεση.
Μπορούν να σας εμπιστευτούν οποιαδήποτε λεπτό, μυστικά και ευθύνες.
Δεν θα προδώσετε ποτέ την εμπιστοσύνη που σας δείχνουν.
Είστε, όμως μοιρολάτρης και έχετε την ιδέα, την βεβαιότητα, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να διορθώσετε τον εαυτό σας.


*  Γκρι: Είστε φρόνιμη
Είναι το χρώμα που συμβολίζει την απάρνηση των εγκοσμίων.
Είναι καμωμένο από τον συνδυασμό της λάμψεως του λευκού και του βάθους του μαύρου.
Αν το προτιμάτε είστε υπερβολικά φρόνιμη και η εξωτερική πλευρά των πραγμάτων σας αφήνει αδιάφορη.
Στον έρωτα σας τραβούν οι κάπως ηλικιωμένοι και πνευματικά ώριμοι άντρες.
Δεν έχετε εν, αλλά τα αισθήματά σας είναι βαθιά και σταθερά.


Μαύρο: Έχετε υπερβολική ευγένεια
Δεν είναι το χρώμα του πένθους και της απελπισίας, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά το χρώμα του πραγματικά ευγενικού ανθρώπου.
Αν το προτιμάτε, δεν διστάζετε να υποχωρείτε μπροστά στους άλλους, αφήνοντας εκείνους να λάμψουν, χωρίς όμως να  σας προσωπικότητα.
Ταιριάζετε με όλους, ζείτε όμως απομονωμένη με τον εαυτό σας, γιατί δεν θέλετε να κουράσετε τους άλλους με την παρουσία σας.

1 σχόλιο: