Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Σούπα με καλαμπόκι και μπέικον





Μία σούπα με μόλις 200 Θερμίδες!!!


Υλικά


2 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι σέλερι, φρέσκο κρεμμυδάκι και πράσινη πιπεριά (ανακάτεψε όλα τα υλικά και άφησε τα στο ψυγείο)
500 γρ. Καλαμπόκι βρασμένο
2 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι, Πιπέρι
¾ του φλιτζανιού τριμμένο cheddar με χαμηλά λιπαρά


Εκτέλεση

Σόταρε ελαφρά το μπέικον σε μέτρια φωτιά να γίνει τραγανό και “τρίψε” το σε ένα πιάτο.

Πρόσθεσε στο σκεύος που είναι ακόμη ζεστό το μείγμα σέλερι, κρεμμύδι, πιπεριά και το μισό καλαμπόκι. Σοτάρισε για 5 λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βάλε το υπόλοιπο καλαμπόκι μαζί με το 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πολτός.

Πρόσθεσε τον πουρέ στο τηγάνι, με το υπόλοιπο γάλα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί.

Ψήσε σε μέτρια φωτιά και χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να λιώσει το τυρί.

Μοίρασε σε μπολ και σέρβιρε με το τραγανό μπέικον και επιπλέον πιπέρι αν το επιθυμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου