Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η ζωή μετά το διαζύγιο. Συμβουλές για ένα καλύτερο μέλλον.


   Το διαζύγιο είναι μία μεγάλη απώλεια και μία κρίση που έχει μεγάλο αντίκτυπο και στους δύο. Θα πρέπει να ξέρεις ότι πολλές γυναίκες έχουν περάσει από αυτό το στάδιο. Άλλες το ξεπέρασαν εύκολα και άλλες έχασαν πολλά από τη ζωή τους. Τα συναισθήματα που συνοδεύουν ένα διαζύγιο ποικίλουν: προδοσία, σύγχυση, απογοήτευση, απώλεια. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ο πόνος και η αμφιβολία για το μέλλον.










«Κουράστηκα να αισθάνομαι έτσι»
    Το διαζύγιο πονάει. Δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή για να ξεχάσεις. Πρέπει απλά να προσπαθήσεις. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, με κριτήριο μόνο το πώς θα ξεπεράσεις το χωρισμό. Βάλε τη ζωή σου σε φυσιολογικούς ρυθμούς και όλα με το πέρασμα του χρόνου θα φτιάξουν. Ποτέ μην προσπαθήσεις να κάνεις βιαστικά μία νέα σχέση με μόνο σκοπό να ξεπεράσεις το χωρισμό. Σκέψου ήρεμα πριν κάνεις ένα τέτοιο βήμα.

«Τον αγαπώ ακόμα»
    Είναι φυσικό να αισθάνεσαι ότι αγαπάς ακόμα τον σύντροφο σου. ’λλωστε του έδωσες την καρδιά σου και έχετε μοιραστεί τόσα πράγματα μαζί και κυρίως την καθημερινότητά σας. Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να σκεφτείς την κατάσταση σου και να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου στα δεδομένα σου. Κοίταξε το μέλλον σου και μόνο. Το αν θα ξανασμίξετε θα το δείξει ο χρόνος. Μην βασίζεσαι όμως σε αυτό.





 «Νιώθω προδομένη επειδή με απέρριψε»
    Το πρώτο ζήτημα είναι να αισθάνεσαι ότι σε απέρριψε. Η πιθανή απόρριψη από τον σύζυγο σου δεν αλλά ζει εσένα ως άτομο, ούτε μειώνει την αξία σου. Η απόρριψη ήταν μία επιλογή του. Εσύ πρέπει να κοιτάξεις μπροστά και να αισθάνεσαι ελεύθερη, ανεξάρτητη και υπεύθυνη για τις επιλογές σου. Η απόρριψη μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς θυμό. Μην αφήσεις το θυμό να σε κάνει μίζερη αλλά κάνε το θυμό κίνητρο για να προσπαθήσεις περισσότερο για το μέλλον σου.




«Τίποτα δεν κάνω σωστά πια. Η ζωή μου είναι άνω κάτω.»
    Μην καταναλώνεις το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σου στα συναισθήματά σου. Αυτός είναι ο λόγος που αισθάνεσαι σύγχυση. Σκέψου ότι τώρα έχεις πολύ περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις στον εαυτό σου και μόνο. Πολλές γυναίκες μετά το διαζύγιο αισθάνονται απογοήτευση επειδή έχουν χάσει τις φιλίες τους λόγω του γάμου, έχουν ελάχιστες κοινωνικές επαφές ή αντιμετωπίζουν οικονομικές και επαγγελματικές δυσκολίες. Αυτά όλα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις όχι σηκώνοντας τα χέρια ψηλά αλλά καταναλώνοντας όλη σου την ενέργεια για το παρόν και το μέλλον σου. Μην εγκλωβίζεσαι στο παρελθόν και προπάντων μην προσπαθήσεις να ξαναενωθείτε με τον σύντροφό σου, μόνο και μόνο για να ξεπεράσεις αυτή τη σύγχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου