Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ταοϊστική χαλάρωση


H άσκηση του εσωτερικού χαμόγελου.

Από την Ελένη Κυριακοπούλου


Αυτή η άσκηση φαίνεται εύκολη, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική.
  • Αναπνέοντας βαθειά όλο το σώμα γίνεται ήρεμο και χάλαρο. Το χαμόγελο ανοίγει τα όργανα και τα κάνει πιο χαλαρά, ώστε όλες οι εσωτερικές εντάσεις να διαλυθούν. Επηρεάζεται η ενέργεια του κάθε κύτταρου. Όταν τα κύτταρα ενεργοποιηθούν η περίσσια ενέργεια ανεβαίνει στον εγκέφαλο και εξισορροπεί τα δυο ημισφαίρια. Επίσης επηρεάζει θετικά το κεντρικό νευρικό σύστημα στην σπονδυλική στήλη και αυτό επηρεάζει θεραπευτικά ξανά όλα τα όργανα.
  • Κάθισε σε μια καρέκλα με ίσια την σπονδυλική στήλη και κλείσε τα μάτια σου, η ξάπλωσε στο κρεβάτι σου. Φέρε τη προσοχή σου πρώτα στο κέντρο των φρυδιών και πάρε μια βαθειά αναπνοή νιώθοντας την ενέργεια σε αυτήν την περιοχή. Τώρα φέρε την προσοχή σου στην καρδιά και πάρε μια βαθειά αναπνοή νιώθοντας την ενέργεια σε αυτήν την περιοχή. Μετέφερε την προσοχή σου στην περιοχή της κοιλιάς/διάφραγμα και μείνε εκεί αναπνέοντας αργά και ρυθμικά από την κοιλιά. Παρατήρησε την αναπνοή σου να γίνεται όλο και πιο αργή, ρυθμική και ήρεμη. Νιώσε το διάφραγμα σου να ανεβαίνει και να κατεβαίνει αργά και ρυθμικά και μια γλυκιά ζέστη να σε πλημμυρίζει. Χαμογέλασε στον αφαλό σου, στο Tan Tien (σημείο λίγο πιο κάτω από τον αφαλό), χαμογέλασε σε όλη τη περιοχή της κοιλιάς/διάφραγμα.
  • Καθώς εκπνέεις, φέρε την προσοχή σου στην ουροδόχο κύστη. Χαμογέλασε της και φαντάσου τα κύτταρα της να σου χαμογελάνε. Φέρε την στην φαντασία σου να λάμπει μέσα σε ένα μπλε φως η φαντάσου λαμπερό μπλε νερό. Κράτησε την προσοχή σου εκεί για περίπου 4 αναπνοές. Συνέχισε με τα νεφρά σου, πίσω από το αφαλό σου. Φαντάσου τα νεφρά σου να λάμπουν στο μπλε φως και χαμογέλασε τους, να τα δεις να σου χαμογελάνε και μείνε εκεί για περίπου 4 αναπνοές.
  • Στην επόμενη εκπνοή φέρε την προσοχή σου στο συκώτι και στην χολή σου στο δεξί σου πλευρό. Χαμογέλασε τους και φαντάσου τα κύτταρα τους να σου χαμογελάνε. Να τα δεις να λάμπουν με ένα βαθυπράσινο φως όπως τα φυλλώματα των δέντρων στο δάσος. Ανάπνευσε αυτό το φως για 4 αναπνοές.
  • Άφησε τώρα την προσοχή σου στην επόμενη εκπνοή να πάει προς την καρδιά. Νιώσε τη φωτιά της αγάπης μέσα στην καρδιά και δες την να λάμπει μέσα σε ένα κόκκινο φως. Χαμογέλασε της και δες τα κύτταρα της να σου χαμογελάνε. Μείνε μέσα στην καρδιά σου για 4 αναπνοές.
  • Φέρε τώρα την προσοχή σου στο στομάχι, πάγκρεας και σπλήνα προς την αριστερή πλευρά του θώρακα. Φαντάσου τα όργανα αυτά να λάμπουν με ένα κίτρινο φως σαν τον ήλιο στον ουρανό. Νιώσε την ζεστασιά της ώριμης γης. Χαμογέλασε τους και δες τα να σου χαμογελάνε. Μείνε μαζί τους για 4 αναπνοές.
  • Φέρε την προσοχή σου στους πνεύμονες σου και φαντάσου τους πνεύμονες σου να λάμπουν με ένα άσημο/άσπρο φως σαν του φεγγαριού. Δες τα κύτταρα τους να σου χαμογελάνε και χαμογέλασε τους. Νιώσε τους πνεύμονες σου να μεγαλώνουν και να γίνονται δροσεροί και καθαροί. Μείνε μαζί τους για 4 αναπνοές.
  • Συνέχισε με το λεπτό σου έντερο στο κέντρο της κοιλιάς σου και φαντάσου το να λάμπει σε κόκκινο φως. Χαμογέλασε του και δες τα κύτταρα του να σου χαμογελάνε. Μείνε εκεί για 4 αναπνοές και συνέχισε με το παχύ σου έντερο γύρω από το λεπτό και δες το να λάμπει σε ένα άσημο/άσπρο φως, χαμογέλασε του και δες το να σου χαμογελάει. Μείνε για 4 αναπνοές.
  • Τελείωσε φέρνοντας την προσοχή σου πάλι στον αφαλό και φαντάσου όλη αυτήν την ενάργεια που δημιουργήθηκε να αποθηκεύετε κάτω από τον αφαλό σου στο TAN TIEN (αυτή είναι η ενεργειακή σου αποθήκη). Νιώσε την κοιλιά σου ζεστή και γεμάτη ενέργεια. Όλο σου το σώμα χαλαρό, ενεργοποιημένο, ήρεμο.
Χαμογέλασε του!!!
http://www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου