Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ζήλεια...

    Κι εκεί που λες ότι όλα είναι τέλεια μεταξύ σας, έρχεται η ανατροπή. Ο μεγάλος χωρισμός. Κι ένα μεγάλο γιατί αρχίζει να ταλαντεύεται στο μυαλό σου. Είναι μερικοί που τυφλώνονται από τη ζήλια τους και τα βλέπουν όλα ανάποδα. Όλα τους φταίνε. Αρχίζουν να σε κατηγορούν για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις. Για πράγματα, παράλογα. Κι εκεί είναι που έρχεσαι να αναρωτηθείς: αξίζει να το περάσω όλο αυτό; Αξίζει να είμαι μ' έναν άνθρωπο που βγαίνει εκτός εαυτού, λόγω της ανεξήγητης ζήλιας του;
    Ίσως, ναι, αξίζει. Γιατί το να είσαι μ' αυτόν τον άνθρωπο, σημαίνει πως τον αγαπάς. Σημαίνει ότι σου δίνει πράγματα που σε γεμίζουν. Και προφανώς, θα στεναχωρηθείς πολύ βγάζοντας τον από τη ζωή σου. Το θέμα είναι να προσπαθήσεις να βρεις τον σωστό τρόπο που θα χειριστείς το θέμα. Όχι να συμφωνήσεις μαζί του, σε κατηγορίες που σου προσάπτει και οι οποίες δεν ισχύουν, μα να προσπαθήσεις να του εξηγήσεις πόσο λάθος κάνει σε κάποια πράγματα. Αν δεν καταλάβει, πολύ απλά σημαίνει πως δε θέλει να καταλάβει. Σημαίνει ότι πάνω απ' όλα βάζει τον εγωισμό του και δε θέλει να αποδειχθεί πόσο λάθος έκανε. 
    Σίγουρα πολλές θα αναρωτηθείτε: γιατί να μείνω μαζί του, όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη; Όταν συνεχώς μου κάνει σκηνές για το τίποτα. Είναι ψυχοφθόρο. Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σας, είναι ψυχοφθόρο. Μα αν πραγματικά αγαπάς το σύντροφό σου και θέλεις να είστε μαζί, δε μπορείς παρά να κάνεις υπομονή, προσπαθώντας φυσικά, πάντα για το καλύτερο. Αν λοιπόν είστε στην κατηγορία αυτών των γυναικών, που αγαπάνε τόσο πολύ, ώστε να υπομένουν τον παραλογισμό των συντρόφων τους και να μην φεύγουν, τότε πραγματικά κάτι δυνατό υπάρχει που δεν αξίζει να χαθεί..!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου