Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ευτυχία είναι...

   
Αν αναζητήσεις στα λεξικά την ερμηνεία της λέξης ευτυχία, θα διαβάσεις ακριβώς αυτά: Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Και ναι, θα συμφωνήσω. Μόνο που εγώ θα συμπλήρωνα και κάτι ακόμα... 


Ευτυχία είναι στιγμές. Μικρές, καθημερινές, αυθόρμητες στιγμές, οι οποίες μπορούν έστω και για λίγα δευτερόλεπτα να μας κάνουν ευτυχισμένους.
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε που βρίσκεται η ευτυχία. Η ίδια δεν είναι κάπου κρυμμένη. Βρίσκεται  γύρω μας, βαδίζει δίπλα μας. Το μόνο που μένει είναι να τη δούμε και να της πιάσουμε το χέρι για να περπατήσουμε μαζί. 
    Την ευτυχία μπορείς πολύ εύκολα να τη βρεις... Σ' ένα παιδικό χαμόγελο, σ' ένα πρωινό ξύπνημα με τον αγαπημένο σου, σ' ένα σ' αγαπώ, σε μια ευχάριστη οικογενειακή στιγμή, σ' ένα τρυφερό χάδι της μαμάς. Τόσο απλά, σε όλες αυτές και τόσες άλλες ακόμα, μικρές καθημερινές στιγμές. 


Υ.Γ. Μη ζεις τη ζωή σου έχοντας τα μάτια κλειστά. Κάπου εκεί γύρω υπάρχει η ευτυχία και σου χαμογελά. Άπλωσέ της το χέρι σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου