Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αρωματοθεραπεία

«Γιατί να εμπιστευτώ την αρωματοθεραπεία;» 
 

Είναι η επιστήμη που γεννήθηκε για να θεραπεύει με τον πιο φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιεί όλη τη δύναμη των αιθέριων ελαίων, με σκοπό να καλμάρει τις αισθήσεις, να τονώσει τη σωματική και πνευματική ευεξία και να βελτιώσει την κατάσταση της επιδερμίδας και των μαλλιών σου.
Κάθε αιθέριο έλαιο εξάγεται από διαφορετικά μέρη ενός φυτού: το άνθος, τα φύλλα, το μίσχο, το φλοιό, τους χυμούς του, τους καρπούς ή τα φρούτα του. Στη συνέχεια αποστάζεται και απομένει όλη η δύναμη του φυτού μέσα σε μερικές υπερ-συμπυκνωμένες σταγόνες.


«Ποια είναι η δράση τους;» 





Αυτά τα μικρά «θαύματα» της φύσης παρουσιάζουν πλήθος από θεραπευτικές ιδιότητες αλλά είναι χαλαρωτικά, καταπραϋντικά και ηρεμιστικά, άλλα τονωτικά και αναζωογονητικά. Πολλά φροντίζουν με ιδιαίτερη στοργή την επιδερμίδα, ενώ κάποια έχουν και αφροδισιακές ιδιότητες. Όλα, όμως, μπορούν να προσφέρουν ανεπανάληπτα και ολοφάνερα οφέλη στα συναισθήματά μας και στην πνευματική μας γαλήνη.





Πολυτελές spa στο σπίτι σου

Στο μπάνιο Ρίξε τη συνιστώμενη ποσότητα σταγόνων από κάθε αιθέριο έλαιο, αλλά ποτέ πάνω από 10 στο σύνολο. Αυτές τις σταγόνες ανάμειξέ τες με 20 ml (μία κουταλιά της σούπας) αγνό αφρόλουτρο της προτίμησής σου και ανακατέψε καλά το νερό στην μπανιέρα.

Στο μασάζ Ανάμειξε 10-12 σταγόνες αιθέριων ελαίων μαζί με 30 ml φυτικό λάδι για μασάζ.

Για την περιποίηση του προσώπου Στάξε 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 4 ml λοσιόν ή κρέμας και απόφυγε την περιοχή των ματιών κατά το άπλωμα του μείγματος στην επιδερμίδα.

Για την περιποίηση του σώματος Ρίξε 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 10 ml λοσιόν ή κρέμα.

Στη σάουνα Πρόσθεσε 3-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου στην κουτάλα με το νερό και ρίξε το μείγμα πάνω στις θερμαινόμενες πέτρες.

Στις ειδικές κατασκευές με κερί Γέμισε το μικρό μεταλλικό δοχείο με νερό και πρόσθεσε 3-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου.

2 σχόλια:

  1. Hey!
    Thanks for the comment!
    Wanna follow each other?
    I already followed you!
    Nice blog!




    http://clothes-and-fairytales.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. geia sou despoina!!! poli wraia ta thematakia sou!!!diafora antikeimena pou ola apasxoloun tis gunaikes!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή