Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Σχέσεις ανάμεσα στα ζώδια. Πόσο ταιριάζετε;

Μπορεί να έχετε σκεφτεί ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που περιγράφονται σύμφωνα με τα ζώδιά τους, θα μπορούσαν να φτάσουν σε 144 παραλλαγές, που σημαίνει δώδεκα σύντροφοι για κάθε ένα από τα δώδεκα ζώδια. Η όλη όμως «διαδικασία» είναι πολύ πιο απλή. Υπάρχουν μόνο επτά παραλλαγές σχέσεων, παρόλο που η κάθε μια από αυτές περιλαμβάνει δυο ανθρώπους και ο ρόλος που παίζετε εσείς εξαρτάται από το σκοπό της σχέσης που επιθυμείτε.

Μπορεί να έχετε ήδη διαβάσει πόσο ταιριάζει ένα ιδιαίτερο ζώδιο με ένα άλλο. Η αλήθεια, όμως, είναι τόσο διαφορετική. Πιστεύετε ότι οι Τοξότες ταιριάζουν με τους Κριούς και τους Λέοντες, κάτι που είναι σωστό στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά δεν αξίζει να το διαβάσετε αν βρίσκετε ότι σας έλκει ένας Καρκίνος, δεν είναι έτσι; Υπάρχει κάποιος λόγος που βρίσκετε ελκυστικούς τους Καρκίνους και αυτός δεν έχει πάντα σχέση με το ηλιακό σας ζώδιο, μια και άλλοι παράγοντες στο ωροσκόπιό σας μπορεί να σας επηρεάζουν περισσότερο. Ο λόγος που προτιμάτε άτομα από ορισμένα ζώδια για φίλους ή συντρόφους είναι γιατί η σχέση του ζώδιου σας με το δικό τους παράγει το αποτέλεσμα που αναζητάτε, το είδος της συμπεριφοράς που εσείς βρίσκετε ικανοποιητικό. 

Όταν αναγνωρίσετε σε ποιον από τους επτά τύπους των βασικών σχέσεων ανήκουν αυτοί που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να ανακαλύψετε ποιο από τα ζώδια ταυτίζει τα χαρακτηριστικά του με τα δικά σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε πόσο μακριά από το ζώδιό σας βρίσκεται, στο ζωδιακό κύκλο, το ζώδιο του συντρόφου σας. Αν, για παράδειγμα, είναι Ταύρος προηγείστε πέντε ζώδια από το δικό του. Επίσης, είστε πέντε ζώδια πίσω από αυτό, κάτι που είναι κι αυτό σημαντικό, όπως θα διαπιστώσετε αργότερα. Αν ο σύντροφός σας ανήκει στην Παρθένο, είστε μπροστά του κατά τρία ζώδια και πάλι είναι πίσω σας κατά τρία ζώδια. Υπάρχουν επτά πιθανότητες: δηλαδή να ανήκει αυτός που σας ενδιαφέρει σε ένα από έξι ζώδια ή να ανήκετε και οι δύο στο ίδιο. Παρακάτω δίνονται τα πρότυπα συμπεριφοράς για τα επτά είδη σχέσεων.


Το ίδιο Ζώδιο

Κάποιος που ανήκει στο ίδιο ζώδιο με εσάς ενεργεί με τον ίδιο τρόπο όπως κι εσείς και προσπαθεί να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα για τον εαυτό του. Αν οι στόχοι σας αφήνουν περιθώρια για δύο νικητές, είναι καλά, αν όμως ο ένας από τους δύο φτάσει στην κορυφή, ο άλλος θα διαφωνήσει έντονα. Άσχετα από το πόσο ευέξαπτοι, πεισματάρηδες, παραπλανητικοί ή κριτικοί είστε κι αυτός μπορεί να είναι το ίδιο και ίσως να μην είναι δυνατό να τιμωρείστε με την ίδια «ποινή» που θα τιμωρούσατε εσείς τους άλλους. Επιπλέον θα φέρει στην επιφάνεια κάθε χαρακτηριστικό του που σας ενοχλεί, επειδή κι εσείς το έχετε, δηλαδή σιγά σιγά θα σας θυμίζει τον εαυτό σας. Ουσιαστικά, θα αγωνίζεστε για τον ίδιο χώρο και η επιβίωση της σχέσης αυτής θα εξαρτηθεί από τα όρια της ανοχής σας.

Ένα ζώδιο πριν ή μετά

Κάποιος που προηγείται ένα ζώδιο από το δικό σας ενεργεί σαν ένα περιβάλλον στο οποίο κι εσείς θα μεγαλώσετε. Με το χρόνο, θα αποκτήσετε κι εσείς τα ίδια χαρακτηριστικά. Όταν έχετε νέες ιδέες, αυτός συχνά σας ενθαρρύνει να τις κάνετε πράξη και φαίνεται ότι έχει διαθέσιμα οτιδήποτε χρειάζεστε. Συχνά, νομίζετε ότι ξέρει από πριν τις παγίδες που πρόκειται να αντιμετωπίσετε και αυτό μπορεί να σας ενοχλεί. Πάντα δείχνει ότι προηγείται ένα βήμα από εσάς και μπορεί να καταφέρει, χωρίς προσπάθεια, πράγματα που εσείς θα ιδρώσετε για να τα πετύχετε. Αν η σχέση σας πάει καλά, θα σας είναι πολύ χρήσιμος, αλλά αν δεν είναι, μπορεί να υπάρξουν αισθήματα ζήλιας και πίκρας. Κάποιος που βρίσκεται ένα ζώδιο πριν από εσάς ενεργεί σαν το καταφύγιο σας από τα βάσανα του κόσμου. Φαίνεται ότι καταλαβαίνει τις ανάγκες σας για ξεκούραση και ανανέωση των δυνάμεών σας, οποιεσδήποτε κι αν είναι, και συνήθως σας τις εκπληρώνει. Μπορεί να καταλάβει τους ενδόμυχους φόβους σας και να κρατήσει τα μυστικά σας και μάλιστα το μυαλό του λειτουργεί καλύτερα σε θέματα που εσείς φοβάστε. Έτσι το γεγονός ότι μπορούν να τα χειριστούν τόσο εύκολα είναι για σας μια μεγάλη βοήθεια. Αν η σχέση σας έχει πάρει άσχημο δρόμο, ο ρόλος του ως ελεγκτή των φόβων σας γίνεται ανησυχητικός και θα αισθάνεστε εκνευρισμένοι από την παρουσία του, μια και θα νομίσετε ότι σας ελέγχει. Όταν όμως τα πράγματα πηγαίνουν καλά, θα αισθάνεστε σιγουριά αν τον έχετε κοντά σας.

Δύο ζώδια πριν ή μετά

Κάποιος που προηγείται δύο ζώδια από εσάς ενεργεί σαν αδελφός σας. Είναι εξαιρετικός φίλος και αισθάνεστε ίσοι με τη συντροφιά ο ένας του άλλου. Στη σχέση αυτή δεν υπάρχει καμία νύξη παιδιού - πατέρα ή αφεντικού - υπηρέτη. Σας ενθαρρύνει να μιλάτε, όταν είστε σιωπηλοί, επειδή ίσως δεν ξέρετε την παρέα όπου βρίσκεστε. Η πιο συχνή περιγραφή γι' αυτήν τη σχέση είναι «Κάνουμε ο ένας τον άλλον να γελάει». Ένας τέτοιος σύντροφος σας βοηθάει πάντα να βρίσκετε λόγια να περιγράψετε αυτό που θέλετε να πείτε. Αυτή είναι μια σχέση που οι έφηβοι επιθυμούν να έχουν με τον «καλύτερο φίλο» τους. Υπάρχει αγάπη η οποία, όμως, δεν παίρνει πάντα σεξουαλική μορφή, μια και οι δύο σύντροφοι ξέρουν ότι αυτό μπορεί να χαλάσει τη σχέση τους, προσθέτοντας ένα στοιχείο αχρείαστου βάθους και βάρους.
Κάποιος που βρίσκεται δύο ζώδια πίσω από εσάς είναι ένας καλός φίλος και σύντροφος, αλλά όχι τόσο ενδόμυχος όσο κάποιος δύο ζώδια μετά από εσάς. Το είδος αυτό του ατόμου σας αρέσει να το συναντάτε στην κοινωνική σας ζωή. Είναι αξιόπιστο, ειλικρινές, αλλά δεν θα βρίσκεται κοντά σας όταν αισθάνεστε πνιγμένοι από τις καταστάσεις γύρω σας. Του αρέσει να σας κάνει να μη σκέφτεστε τόσο σοβαρά για τη ζωή και εξωτερικεύει τις σκέψεις σας, αντί να τις εσωτερικεύει, προσπαθώντας να σας φέρει σε επαφή με άλλα άτομα. Επίσης, προσπαθεί να σας απαλλάξει από τον εγωισμό σας και σας βοηθάει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για τους άλλους. Όμως, η σχέση αυτή έχει μια ψυχρή και μια θερμή άκρη. Το ζώδιο που οδηγεί αισθάνεται πιο κοντά στο σύντροφό του από ό,τι το ζώδιο που οδηγείται, αλλά άσχετα από αυτό, είναι και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες από τη σχέση αυτή. Το άτομο αυτό δίνει ιδιαίτερη σημασία στη «φλυαρία» η οποία αυξάνεται όταν βρεθεί σε μια ομάδα, και ο τόνος της στοργής και της αγάπης του είναι μεγαλύτερος από το πάθος ή την ιδεολογία.

Τρία ζώδια πριν ή μετά

Κάποιος που προηγείται τρία ζώδια από το δικό σας αντιπροσωπεύει μια πρόκληση. Οι ενέργειές σας ως ζευγαριού μπορεί να μην παραλληλιστούν ποτέ, γι' αυτό κάπου θα πρέπει να συναντηθείτε, όχι ο ένας επικεφαλής του άλλου, αλλά ο ένας απέναντι στον άλλον και σαν ίσοι μπορείτε να φτιάξετε κάτι πάνω σε σταθερά θεμέλια που θα σας χρησιμεύσει σαν βάση για το μέλλον σας. Μπορεί να σας καταπλήξει όταν ανακαλύψετε με πόσο πάθος αυτό το άτομο μπορεί να αγωνιστεί για χάρη σας ή για την προστασία σας. Μπορεί να νομίσετε ότι δεν χρειαζόταν αυτό από μέρους του αλλά θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι κανένας άλλος δεν θα το επιχειρούσε.
Κάποιος που βρίσκεται τρία ζώδια πίσω από το δικό σας είναι κι αυτός μια πρόκληση για τους ίδιους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Όμως, από τη σχέση αυτή το άτομο θα σας βοηθήσει να πετύχετε την μεγαλύτερη απόδοση των δυνάμεών σας από υλική άποψη. Θα φροντίσει να πάρετε όσες πιστώσεις προβλέπονται για τις προσπάθειές σας και θα προδιαθέτει τους άλλους να σκέφτονται ευνοϊκά για σας. Η καλή σας φήμη είναι ένα από τα καθήκοντά του και θα μπορέσει να πετύχει πράγματα για λογαριασμό σας που εσείς δεν θα μπορούσατε ποτέ να πετύχετε. Είναι κάτι σαν προσωπικός σας μάνατζερ. Η σχέση αυτή λειτουργεί δύσκολα αλλά φέρνει αποτελέσματα και αυτό επιβεβαιώνεται από τους ανθρώπους που την έζησαν. Όμως, παρόλο που και οι δύο την προσέχουν, χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να τη στηρίξουν.

Τέσσερα ζώδια πριν ή μετά

Κάποιος που προηγείται τέσσερα ζώδια από το δικό σας είναι η ιδανική έκφραση του εαυτού σας. Όλα όσα θέλετε να είστε εσείς, τολμηροί, πνευματώδεις, σέξι, αυτό το άτομο ήδη είναι και μπορείτε να το παρακολουθείτε πώς «μεταχειρίζεται» αυτές του τις ιδιότητες. Επίσης αυτό το άτομο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε κι εσείς αυτές τις ιδιότητες που θαυμάζετε επάνω του. Πραγματοποιεί ενέργειες που εσείς θεωρείτε επικίνδυνες και μάλιστα τα καταφέρνει. Υπάρχουν πράγματα που εσείς έχετε σαν σκοπό, καμιά φορά κι όλη σας τη ζωή, τα οποία αυτό το άτομο καταφέρνει να τα βιώνει κάθε μέρα και φαίνεται ότι δεν ανησυχεί αν κάτι από αυτά πάει στραβά. Πολλά πράγματα στη ζωή του σας τρομάζουν, πράγματα που μπορούν να σας αφήσουν ολόκληρες νύχτες ξάγρυπνους, τα οποία αυτός ο άνθρωπος τα δέχεται με την εμπιστοσύνη ενός παιδιού και τα οποία ποτέ δεν αποτυχαίνουν. Εύχεστε να γίνετε σαν κι αυτό το άτομο. Κάποιος που βρίσκεται τέσσερα ζώδια πίσω από το δικό σας είναι μια πηγή έμπνευσης για σας. Όλα όσα εύχεστε να ξέρατε, αυτό το άτομο ήδη τα ξέρει. Φαίνεται τόσο έμπειρο και συνετό που εσείς φαίνεστε μπροστά του ερασιτέχνες. Ευτυχώς, το άτομο αυτό είναι καλός δάσκαλος και μάλιστα καταφέρνει να σας πείθει. Όταν μιλάει, εσείς τον ακούτε και τον πιστεύετε. Είναι πολύ καλό για σας να ξέρετε ότι κάποιος έχει έτοιμες όλες τις απαντήσεις. Αυτή η ασυνήθιστη σχέση συχνά λειτουργεί σαν μια κοινωνία αμοιβαίου θαυμασμού με τον καθένα να εύχεται να μοιάσει περισσότερο στον άλλον. Δυστυχώς, η σχέση αυτή είναι λιγότερο παραγωγική από αυτή με τα τρία ζώδια πίσω από το δικό σας, και πολλές από τις υποσχέσεις που δίνονται δεν πραγματοποιούνται. Η τεμπελιά είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό της σχέσης σας και σας φαίνεται ότι όλοι οι στόχοι σας έχουν εκπληρωθεί, μια και σχεδόν ποτέ δεν ψάχνετε να κάνετε κάτι εκτός από αυτήν. Ίσως αυτό για μας τους υπόλοιπους να περισσεύει, μια κι εσάς σας ικανοποιεί.

Πέντε ζώδια πριν ή μετά

Κάποιος που προηγείται πέντε ζώδια από το δικό σας είναι η τεχνική σας. Ξέρετε τι θέλετε να κάνετε, κι αυτό το άτομο ξέρει πώς να το κάνει. Μπορεί να βρει μέσα και τρόπους για να κάνετε εσείς αυτό που επιθυμείτε και σας παρακολουθεί ενώ μαθαίνετε και διορθώνετε τα λάθη σας. Ξέρει το σωστό τρόπο πορείας των πραγμάτων και διαθέτει τη διαύγεια της σκέψης και της αναλυτικής προσέγγισης που είναι απαραίτητη όταν ξεκαθαρίζετε τις σκέψεις σας πριν αρχίσετε κάτι. Κάποιος που βρίσκεται πέντε ζώδια πίσω από το δικό σας είναι η πηγή ενέργειάς σας. Όταν σας λείπει η ορμή ή η ενέργεια, αυτό το άτομο προχωράει μπροστά σας και σας στηρίζει. Όταν δεν έχετε χρήματα, σας δανείζει και σπάνια σας τα ζητάει πίσω. Όταν αναζητάτε ένα σταθερό χέρι. γιατί νομίζετε ότι ξεπεράσατε τον εαυτό σας, αυτό σας το προτείνει αμέσως. Το άτομο αυτό ενεργεί έτσι γιατί θεωρεί ότι τα ενδιαφέροντά του είναι σαν τα δικά σας, για να σας βοηθήσει να πετύχετε κάτι και για να σας παρέχει τα υλικά που σας χρειάζονται. Μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στη βοήθειά του και είναι πολύ ευχάριστο να ξέρετε ότι είναι διαθέσιμο σε πρώτη ζήτηση. Αυτό το άτομο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα του για δικό του όφελος. Χρειάζεται εσάς να του δείξετε πώς θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει. Μεταξύ σας θα χρησιμοποιήσετε όλα όσα ο ένας μπορεί να προσφέρει στον άλλον, πλήρως και αποτελεσματικά - η σχέση αυτή είναι σχέση συνεργασίας και προσφοράς. Μάλιστα αυτή η σχέση δεν μπορεί να πετύχει καλά με όλα τα ζώδια.

Έξι ζώδια πριν ή μετά

Κάποιος που βρίσκεται έξι ζώδια μπροστά ή πίσω από το δικό σας ζώδιο είναι ταυτόχρονα αντίπαλος και σύντροφός σας. Ουσιαστικά, σας ενδιαφέρουν οι ίδιοι τομείς της ζωής και βάζετε τις ίδιες προτεραιότητες. Όμως, η προσέγγισή σας στα κοινά ενδιαφέροντα γίνεται με διαφορετική κατεύθυνση και ελπίζετε να τα χρησιμοποιήσετε για αντίθετους σκοπούς. Ό,τι ο ένας θεωρεί ιδιωτικό του θέμα, ο άλλος το θεωρεί κοινό για όλους και όταν ο ένας αυτοσυγκεντρώνεται, ο άλλος προσφέρεται σε όλους με ευχαρίστηση. Οι αδυναμίες στη δική σας αναδιοργάνωση συμπληρώνονται από τη δύναμη του άλλου, δηλαδή είναι σαν να υπάρχει ανάμεσά σας ένα ολοκληρωμένο πρόσωπο που εκμεταλλεύεται τα ταλέντα και τις ικανότητες και των δύο σας. Το πρόβλημα με το «συνεταιρισμό» αυτόν είναι ότι τα συμπληρωματικά σας ταλέντα εστιάζουν το ζευγάρι σας σε έναν μόνο τομέα της ζωής και αυτό δεν αποτελεί μόνο μια περιορισμένη άποψη, αλλά και έλλειψη ελαστικότητας στις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σχετικά με αλλαγές. Αν και οι δύο επιδιώκετε με κάθε μέσο να κάνετε καριέρα, να αποκτήσετε ακίνητη περιουσία ή την ελευθερία σας, τότε δεν θα έχετε περιθώρια να προσαρμοστείτε με την κατάσταση η οποία, με τη σειρά της, δεν μπορεί να τακτοποιηθεί κάτω από τέτοιες συνθήκες. Η ζωή θα γίνει κάτι σαν πριόνι που εναλλάσσει την τριβή του ανάλογα με τα δοντάκια που βρίσκονται πάνω ή κάτω και το οποίο, επίσης, μπορεί να μείνει μετέωρο. Όμως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος και έτσι μένει υποχρεωτικά στην ίδια θέση, χωρίς καμία κίνηση.
Αυτοί είναι οι μόνοι συνδυασμοί και όλοι οι δεσμοί συντροφικότητας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μπορεί να περιγραφτούν σαν μια παραλλαγή ενός από τους επτά τύπους. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι μερικοί από τους ρόλους, που δημιουργούνται από τις προδιαθέσεις ζωδίου σε ζώδιο, είναι σχεδόν αδύνατο να εκπληρωθούν για μερικά από τα ζώδια, γιατί οι κύριες ενέργειές τους και οι διευθύνσεις που πιέζονται να πάρουν από τους πλανήτες πίσω τους τα οδηγεί σε δρόμους που είναι δύσκολοι. Για να δημιουργήσετε μια σχέση βασισμένη στην αμοιβαιότητα και την κοινή αποδοχή, χρειάζεται ένα πράγμα: Να την αρχίσετε όταν το ζώδιό σας κυβερνάται από τον ’ρη. Επίσης, όταν δημιουργείται μια σχέση, το είδος της προσέγγισης που παράγεται, για παράδειγμα, από τον Δία είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που παράγεται από την Αφροδίτη.
Τα επτά είδη σχέσεων είναι κοινά για όλα τα ζώδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας γι' αυτά, για να αναλύσετε και να καταλάβετε τη σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι γνωστών σας.

1 σχόλιο: